НОВЕ ТЕЗГЕ ЗА СУВЕНИРЕ

Градска општина Стари град је, уз сагласност Завода за заштиту споменика, сопственим средствима финансирала израду и постављање нових, стандардизованих штандова (тезги) за продају уметничких сувенира у Кнез Михаиловој код Факултета ликовних уметности и на тај начин допринела лепшем изгледу града и централне пешачке зоне града. Штандови су постављени 24. августа.

– На предлог Града решили смо да израдимо и поставимо нове тезге на којима се искључиво продају стари занатски и уметнички предмети. Штандове је урадио „Еуромодел“, након процедуре јавних набавки, а њихова вредност износи око 2,9 милиона динара. Ово је почетак акције коју Стари град предузима на улепшавању и сређивању Кнез – Михаилове и делова наше општине“, рекаo је Дејан Ковачевић, начелник Општинске управе.

– Задовољни смо новим тезгама, можда су нешто мање, али има довољно простора да поставимо све уметничке сувенире. Овде сам већ осам година и похваљујем општинску акцију, – рекла је Ирена Бурсаћ – Грачанин, власница тезге „ Свет стакла“.

Догађају су присуствовали поред новинара београдских редакција и Мирјана Дамјановић, Драгана Тепшић, чланови Савета за екологију СО Стари град, Mилета Зарић, шеф Одсека за комуналну инспекцију и Нела Котаранин – Миљанић, шеф Одсека за послове Општинског већа и председника Општине.