НОВЕ КЛУПЕ У ПАРКИЋУ НА УГЛУ МИЛУТИНА БОЈИЋА И ПАЛМОТИЋЕВЕ

У паркићу на углу улица Палмотићеве и Милутина Бојића, поред бисте великог песника по коме је улица добила име, данас су радници ЈКП „Зеленило Београд, поставили су три нове клупе, уместо досадашњих дотрајалих. Овом догађају присуствовали су Коста Андрић, директор Канцеларије за младе Београда, Ана Даниловић, заменица председнице ГО Стари град, као и млади из околних улица.

– Сада имамо могућности за више окупљања и дружења. Хвала Канцеларији за младе Београда и Старом граду, што су подржали нашу иницијативу да се ставе нове клупе и нека само тако наставе – рекао нам је један од окупљених младих људи, Марко Бајарловић (24).

Према речима Ане Даниловић, ова акција је иницирана августа месеца ове године за време Film street-a, када је на овом месту, у сарадњи са „Паробродом“, одржана пројекција филма „Доручак са Тифани“. Тако су Канцеларија за младе Београда и општина Стари град су интервенисали да ЈКП „Зеленило Београд“ постави клупе на овом месту, а у плану је постављање и доги-потова, у склопу наставка редовне општинске акције.

– Очекујемо да ово место у будуће не буде познато само по бисти Милутина Бојића, већ као и омиљено место окупљања клинаца из краја и желимо да и нове генерације одрасту уз нове клупе у паркићу – додала је Ана Даниловић.