НОВА ЛАБОРАТОРИЈА НА ФИЗИЧКОМ ФАКУЛТЕТУ

Професори Физичког факултета, на челу са др Милорадом Курајицом, позвали су данас Мирјану Божидаревић, председницу ГО Стари град у новоотворену лабораторију за физику ласера, да би јој се захвалили на досадашњој веома успешној сарадњи.

– Желели смо да се и на овај начин захвалимо председници наше општине која нам је помогла да организујемо међународну конференцију из области физике и пројекат којим смо популаризовали физику по средњим и основним школама са намером да младима приближимо ову науку.

Мирјана Божидаревић се упознала са наменом и суштином рада нове лабораторије за физику ласера и истакла да ГО Стари град, настоји да кад год је у могућности помогне факултетима у њиховом раду и да јој је изузетно драго што је општина могла да помогне пројекат који је младима, кроз радионице широм Србије, могао да покаже да физика није баук.

Професор Курајица је указао на велики значај лабораторије за Физички факултет и посебно истакао значај анти вибрационог стола који сада имају у лабораторији у Душановој 13.