ДЕЧЈИ НОВОГОДИШЊИ ВАШАР

Традиционални Дечји новогодишњи вашар одржаће од четвртка, 23. 12. до петка, 24. 12. 2010 од 8 до 15 часова у холу Градске општине Стари град, Македонска 42.

Првог дана вашара учествоваће ученици основних школа „ Драган Ковачевић“, Дринка Павловић“, „ Браћа Барух“ и „ Вук Караџић“, док ће другог дана учестовати ученици школа „ Краљ Петар Први“, „Стари град“, „ Михаило Петровић Алас“ и „Скадарлија“. Oчекује су да ће у овој манифестацији учестовати око 1000 малишана.

Свака школа ће имати свој штанд на коме ће продавати новогодишње украсе, а на једном штанду одржаваће се новогодишња лутрија. Као и сваке године и ове ће бити одржан маскенбал и избор за најлепши штанд и експонат. Првог дана, на радост деце, у режији Пан театра одржаће се новогодишња позоришна представа „Салалајкина новогодишња чаролија,“ док ће другог дана, деца уживати у представи „ Новогодишњи гусарски једрењак“.

Организатор одржавања Дечјег новогодишњег вашара, као и претходних година, је општинска организација Пријатељи деце „ Стари град, а под покровитељством ГО Стари град.