НЕЗАБОРАВНО ДРУЖЕЊЕ У СРЕМУ

Педесет староградских пензионера је у суботу, 15. марта организовано посетило фрушкогорске манастире и Сремске Карловце, током излета који је за њих бесплатно организовала општина Стари град. Одлазак, леп провод и незаборавно дружење староградским пензионерима је испред општинске зграде пожелео председник Дејан Ковачевић.

Стручни водич Бранислав Вуковић успешно је провео наше старије суграђане кроз манастире Ново Хопово, Гргетек и Крушедол, док су ручак имали у Етномузеју у фрушкогорском музеју Марадик. У посети Сремским Карловцима, која је уследила, староградска експедиција је обишла Прву српску гимназију и Патријаршијски двор, а одржана је и факултативна дегустација вина и меда.

– Организација је била сјајна, од стране општине и водича. То је било право безбрижно путовање посвећено људима трећег доба и на све се мислило, на опште задовољство –рекла нам је једна од учесница излета Славица Станкић.

У жељи да понуди нове и занимљиве садржаје пензионерима за активно треће доба, Општина је до сада за староградске пензионере организовала неколико крстарења београдским рекама и два излета до Орашца, Опленца и Аранђеловца.