НЕМА НЕТАЛЕНТОВАНОГ ДЕТЕТА

Просторије Народне технике Стари град у Улици Кнеза Милоша 4/2 мале су за све оне који желе да нешто више сазнају или задовоље своје инересовање из разних техничких области. Намења деци основних и средњих школа читавог Београда, Народна техника већ годинама уназад организује бесплатне курсеве из фото, кино, видео технике, авио, ракетног, ауто и бродо моделарства, информатике али из електронике и електротехнике.

«Захваљујући помоћи али и разумевању људи из општине Стари град поред редовних курсева, које одржавамо преко године, организујемо зимске и летње школе за ђаке који кроз редовну наставу не могу да постигну да сазнају нешто више о области која их интересује, али имамо и децу која тек када дођу овде, уз своје вршањаке и опуштену атмосферу покажу много више-каже секретар Народне технике Душан Шеган.

Да је у праву потрврђују и малишани које смо затекли у том малом простору, затрпаном столовима и компјутерима који су лепо време за базен и шетњу градом заменили за неколико сати учења.

Професорка информатике Славица Никић каже да је најбитније да поред осим часова из њеног предмета помаже деци да савладају проблеме из других предмета.» Волим да се бавим децом, и из мог професорског и педагошког искуства знам да нема неталентоване деце. Треба имати стрпљења и у сваком од њих открити оно што најбоље знају или их интересује. Иначе, радим као професор информатике у ОШ «Краљ Петар Први» и својим ученицима сам радо препоручила летњу школу Народне технике.»

« Летња школа почиње 1. јула и трајаће све до 31. августа. За сада број пријављених креће се око 180 па ћемо из неких предмета морати да направимо и неку групу више.Осим два компјутера које нам је купила општина Стари град, један смо добили од Анадолске фондације док за остали материјал сами сналазимо», истиче секретар Народне технике.

Колико је добро спојити лепо и корисно казују и резултати које су полазници курсева освојили на неким од такмичењима.

Делорија Дехељан је ових дана завршила Техничку школу ГСБ али је уједно похађала и курсеве информатике и аутомоделарства. Делорија мисли да не би све то постигла да није било несебичне помоћи професорке Никић и професрора Звонка Липовца с обзирон да је из аутомоделарства у техници – гађање циља освојила прво место у Србији.

Распоред часова летње школе:

Авио, ракетно, ауто и бродо моделарство одржаваће се понедељком од 9 до 15 часова, док ће се часови елктротехнике и електронике одржавати уторком од 9 до 15 часова.

Часови из фото, кино и видео технике одржаваће се од 9 до 15 часова , средом ачасови информатике , четвртком од 9 до 15 часова апетком од 9 до 12 часова.

Сви који желе да се прикључе овим младимм људима и да кроз дружење нешто и науче могу се јавити на телефон Народне технике 3346 -543 сваког радног дана од 9 до 13,30 часова.