NEMA NETALENTOVANOG DETETA

Prostorije Narodne tehnike Stari grad u Ulici Kneza Miloša 4/2 male su za sve one koji žele da nešto više saznaju ili zadovolje svoje ineresovanje iz raznih tehničkih oblasti. Namenja deci osnovnih i srednjih škola čitavog Beograda, Narodna tehnika već godinama unazad organizuje besplatne kurseve iz foto, kino, video tehnike, avio, raketnog, auto i brodo modelarstva, informatike ali iz elektronike i elektrotehnike.

«Zahvaljujući pomoći ali i razumevanju ljudi iz opštine Stari grad pored redovnih kurseva, koje održavamo preko godine, organizujemo zimske i letnje škole za đake koji kroz redovnu nastavu ne mogu da postignu da saznaju nešto više o oblasti koja ih interesuje, ali imamo i decu koja tek kada dođu ovde, uz svoje vršanjake i opuštenu atmosferu pokažu mnogo više-kaže sekretar Narodne tehnike Dušan Šegan.

Da je u pravu potrvrđuju i mališani koje smo zatekli u tom malom prostoru, zatrpanom stolovima i kompjuterima koji su lepo vreme za bazen i šetnju gradom zamenili za nekoliko sati učenja.

Profesorka informatike Slavica Nikić kaže da je najbitnije da pored osim časova iz njenog predmeta pomaže deci da savladaju probleme iz drugih predmeta.» Volim da se bavim decom, i iz mog profesorskog i pedagoškog iskustva znam da nema netalentovane dece. Treba imati strpljenja i u svakom od njih otkriti ono što najbolje znaju ili ih interesuje. Inače, radim kao profesor informatike u OŠ «Kralj Petar Prvi» i svojim učenicima sam rado preporučila letnju školu Narodne tehnike.»

« Letnja škola počinje 1. jula i trajaće sve do 31. avgusta. Za sada broj prijavljenih kreće se oko 180 pa ćemo iz nekih predmeta morati da napravimo i neku grupu više.Osim dva kompjutera koje nam je kupila opština Stari grad, jedan smo dobili od Anadolske fondacije dok za ostali materijal sami snalazimo», ističe sekretar Narodne tehnike.

Koliko je dobro spojiti lepo i korisno kazuju i rezultati koje su polaznici kurseva osvojili na nekim od takmičenjima.

Delorija Deheljan je ovih dana završila Tehničku školu GSB ali je ujedno pohađala i kurseve informatike i automodelarstva. Delorija misli da ne bi sve to postigla da nije bilo nesebične pomoći profesorke Nikić i profesrora Zvonka Lipovca s obziron da je iz automodelarstva u tehnici – gađanje cilja osvojila prvo mesto u Srbiji.

Raspored časova letnje škole:

Avio, raketno, auto i brodo modelarstvo održavaće se ponedeljkom od 9 do 15 časova, dok će se časovi elktrotehnike i elektronike održavati utorkom od 9 do 15 časova.

Časovi iz foto, kino i video tehnike održavaće se od 9 do 15 časova , sredom ačasovi informatike , četvrtkom od 9 do 15 časova apetkom od 9 do 12 časova.

Svi koji žele da se priključe ovim mladimm ljudima i da kroz druženje nešto i nauče mogu se javiti na telefon Narodne tehnike 3346 -543 svakog radnog dana od 9 do 13,30 časova.