НЕБОЈША БАКАРЕЦ ПОНОВО ДОНАТОР КОЖЕ

Небоjша Бакарец, заменик председника општине Стари град, поново је показао своју велику хуманост. Он је по други пут у пола године, постао донатор сопствене коже и од понедељка 23. јануара се налази на ВМА, на Клиници за пластичну хирургију и опекотине, где је одмах оперисан. Ова несвакидашња хуманитарна помоћ намењена је петнаестогодишњој Милани Шукунди из Пригревице код Апатина која је још пре три месеца настрадала приликом експлозије котла за централно грејање у породичнoј кући. После извршене трансплатације коже, лекари се надају њеном опоравку.
– Био сам овде у болници средином октобра у посети дечаку коме сам претходно дао кожу, Урошу Каровићу. Када сам разговарао са лекаром после посете, питао сам која је то девојка у шок соби (тада је тек пристигла у болницу). Они су ми рекли ко је, на шта сам ја рекао да ћу, ако треба поново да дам кожу. Они су ми одговорили да ће ме звати ако буде потребно и ево, кроз три месеца, у петак су ме звали и ја сам у понедељак дошао и оперисан сам -рекао је за лист ”Стари град” Небојша Бакарец, кроз стакло санитарног пропусника, дан после операције
Како је објаснио, са сваког донатора се узме са обе бутине и скине се око осам одсто телесне коже. После тога је две недеље отежано кретање па следи још две недеље опоравка.
-Здравље ми је добро боље ходам иако још осећам бол приликом покрета. Операција је била под потпуном анестезијом. Овде у болници је приликом посета пооштрен режим због бактерија-додао је Бакарец
Петнаестогодишња девојчица јe Милана Шукунда из Пригревице код Апатина приликом несреће, зарадила је 60 одсто опекотина на свом телу. Од пре три месеца се лечи на ВМА, међутим, ових дана се њено здравствено стање поново погоршало. Зато је оперисан Небојша Бакарец и још један донатора јер је била потребна велика количина коже. У међувремену су лекари пронашли и нови антибиотик за Милану пошто јој се стално јавља сепса.
Небојша Бакарец остаће на ВМА још најмање десетак дана.