NEBOJŠA BAKAREC PONOVO DONATOR KOŽE

Nebojša Bakarec, zamenik predsednika opštine Stari grad, ponovo je pokazao svoju veliku humanost. On je po drugi put u pola godine, postao donator sopstvene kože i od ponedeljka 23. januara se nalazi na VMA, na Klinici za plastičnu hirurgiju i opekotine, gde je odmah operisan. Ova nesvakidašnja humanitarna pomoć namenjena je petnaestogodišnjoj Milani Šukundi iz Prigrevice kod Apatina koja je još pre tri meseca nastradala prilikom eksplozije kotla za centralno grejanje u porodičnoj kući. Posle izvršene transplatacije kože, lekari se nadaju njenom oporavku.
– Bio sam ovde u bolnici sredinom oktobra u poseti dečaku kome sam prethodno dao kožu, Urošu Karoviću. Kada sam razgovarao sa lekarom posle posete, pitao sam koja je to devojka u šok sobi (tada je tek pristigla u bolnicu). Oni su mi rekli ko je, na šta sam ja rekao da ću, ako treba ponovo da dam kožu. Oni su mi odgovorili da će me zvati ako bude potrebno i evo, kroz tri meseca, u petak su me zvali i ja sam u ponedeljak došao i operisan sam -rekao je za list ”Stari grad” Nebojša Bakarec, kroz staklo sanitarnog propusnika, dan posle operacije
Kako je objasnio, sa svakog donatora se uzme sa obe butine i skine se oko osam odsto telesne kože. Posle toga je dve nedelje otežano kretanje pa sledi još dve nedelje oporavka.
-Zdravlje mi je dobro bolje hodam iako još osećam bol prilikom pokreta. Operacija je bila pod potpunom anestezijom. Ovde u bolnici je prilikom poseta pooštren režim zbog bakterija-dodao je Bakarec
Petnaestogodišnja devojčica je Milana Šukunda iz Prigrevice kod Apatina prilikom nesreće, zaradila je 60 odsto opekotina na svom telu. Od pre tri meseca se leči na VMA, međutim, ovih dana se njeno zdravstveno stanje ponovo pogoršalo. Zato je operisan Nebojša Bakarec i još jedan donatora jer je bila potrebna velika količina kože. U međuvremenu su lekari pronašli i novi antibiotik za Milanu pošto joj se stalno javlja sepsa.
Nebojša Bakarec ostaće na VMA još najmanje desetak dana.