НАСТАВЉА СЕ ПРОГРАМ РАЗГЛЕДАЊА БЕОГРАДСКЕ ТВРЂАВЕ

Oд почетка марта до краја октобра ове године трајаће је још једна сезона разгледања

“Београдске вароши” и “Београдске тврђаве”.

Обилазак “Београдске вароши”

(старог градског језгра) креће сваке прве среде у месецу, у 16 сати, испред Библиотеке града, а обилазак “Београдске тврђаве”, сваког првог четвртка у месецу, у 16 сати, испред павиљона „Цвијета Зузорић“.

Општина Стари град је покровитељ обилазака и овога пута издвојила је 95.040 динара за трошкове стручног туристичког водича Бранка Работића. Работић је иначе аутор књиге „Београдска тврђава на длану“. Издавање књиге такође је помогла Градска општина Стари град.

Разгледање Београдске тврђаве је прилика да видимо неке њене добро познате кутке али и оне који су, стицајем разних околности, били скривени од наших погледа. Тврђава показује свој узбудљиви историјски лик сваком посетиоцу, који је спреман да у обилазак уложи мало времена. Разгледање Београдске вароши подразумева обилазак амбијенталне целине: Косанчићев венац, Саборну цркву, место некадашње Народне библиотеке…

Разгледања трају 90 минута. Обиласци “Београдске тврђаве” и “Београдске вароши” за школске групе посебно се заказују. Организују се и обиласци за странце, на енглеском језику. Додатне информације могу се добити на телефон 063 854-26-48.