NASTAVLJA SE PROGRAM RAZGLEDANJA BEOGRADSKE TVRĐAVE

Od početka marta do kraja oktobra ove godine trajaće je još jedna sezona razgledanja

“Beogradske varoši” i “Beogradske tvrđave”.

Obilazak “Beogradske varoši”

(starog gradskog jezgra) kreće svake prve srede u mesecu, u 16 sati, ispred Biblioteke grada, a obilazak “Beogradske tvrđave”, svakog prvog četvrtka u mesecu, u 16 sati, ispred paviljona „Cvijeta Zuzorić“.

Opština Stari grad je pokrovitelj obilazaka i ovoga puta izdvojila je 95.040 dinara za troškove stručnog turističkog vodiča Branka Rabotića. Rabotić je inače autor knjige „Beogradska tvrđava na dlanu“. Izdavanje knjige takođe je pomogla Gradska opština Stari grad.

Razgledanje Beogradske tvrđave je prilika da vidimo neke njene dobro poznate kutke ali i one koji su, sticajem raznih okolnosti, bili skriveni od naših pogleda. Tvrđava pokazuje svoj uzbudljivi istorijski lik svakom posetiocu, koji je spreman da u obilazak uloži malo vremena. Razgledanje Beogradske varoši podrazumeva obilazak ambijentalne celine: Kosančićev venac, Sabornu crkvu, mesto nekadašnje Narodne biblioteke…

Razgledanja traju 90 minuta. Obilasci “Beogradske tvrđave” i “Beogradske varoši” za školske grupe posebno se zakazuju. Organizuju se i obilasci za strance, na engleskom jeziku. Dodatne informacije mogu se dobiti na telefon 063 854-26-48.