НАСТАВАК ПОМОЋИ АМАТЕРСКОМ СПОРТУ

Градска општина Стари град, , покровитељ је општинског такмичења Старог града у малом фудбалу за ученике од I до IV разреда основних школа под називом “Beosoccer cup 2010”, који ће се одржати у мају ове године. Тим поводом, општина је определила је Фудбалском клубу “Beosoccer” 100.000,00 динара. У оквиру помоћи наставка помоћи аматерском спорту, на седници Општинског већа одржаној 15. априла, помоћ од општине, добили су и спортски клуб “Олимпик”, аутомобилиста Стојић Дејан, шаховски клуб “Делфин“, Кајак – рафтинг клуб “25. мај 1847“ и Кошаркашка академија “Беостар”.

Спортском клубу “Олимпик”, опредељено је 20.000,00 динара, за покриће трошкова “Београдског ролер купа 2010”, који ће се одржати на Калемегдану 2. маја.

Средства у износу од 150.000,00 динара, опредељено је аутомобилисти Стојић Дејану, као једнократна новчана помоћ, за покриће трошкова куповине једног комплета гума потребних за тркачку сезону у aуто – спорту за 2010. годину. Стојић Дејан је петоструки државни првак у аутомобилизму и добитник Златне кациге за остварене резултате у ауто – спорту.

Шаховском клубу “Делфин” из Београда припало је 262.000,00 динара, за покриће трошкова пројекта “Шаховска култура и такмичарски шах ученика основних школа на територији општине Стари град”.