НАЈЛЕПШЕ БАШТЕ СТАРОГ ГРАДА

Савет за екологију СО Стари град, данас је у Кући Ђуре Јакшића, прогласио најлепше баште, терасе и дворишта на својој територији. Награђеним суграђанима, дипломе, статуу џивџана и пригодан новчане награде уручивале су Мирјана Божидаревић, председница општине и Ана Даниловић, заменица председнице. Присутне грађане поздравила је и Андреа Симонов, председница Савета рекавши да већ 21 годину траје акција што јасно показује га грађани желе да сачувају и улепшају своју средину.

„Овде смо да вас мотивишемо и наградимо за труд који сте уложили у улепшавању свог животног простора и желим да нас је из године у годину све више“ рекла је, награђенима, Мирјана Божидаревић.

Жири Савета за екологију у саставу Андреа Симонов, председница, Мирјана Дамјановић, заменица председнице и чланови Драгана Тепшић, Дејан Бошковић и Никола Петровић су у оквири акције за избор најлепше баште, терасе, дворишта и башта ресторана и пословног простора у обилазили територију општине Стари град и на основу претходно утврђених критеријума одлучио да прогласи најбоље.

У категорији за најцветнију улицу прогласи је Скадарску улицу, за најцветнију башту – башту ресторана „ Шешир мој“, а за најцветнији пословни простор- простор Српске банке.

За најлепше двориште пословног простора проглашено је двориште „ Академије уметности“ у Балканској 21, док је за најлепшу терасу – балкон проглашена тераса у Господар Јовановој 11 о којој брине госпођа Милина Петровић.

У категорији за најлепшу кровну терасу проглашена је тераса у Кнез Милетиној 14, госпође Слободанке Јовановић. Друго место освојила је тераса у Кнеза Милоша 16 о којој води рачуна госпођа Љиљана Вучковић- Декић и треће место освојила је тераса у Капетан Мишиној 23/а о којој се брине госпођа Марија Орешки.

Прво место у категорији најлепши међублоковски простор освојио је простор у Улици Браћа Барух 1, друго место такође у Улици Браћа Барух 9, док је треће место освојио простор у Улици Дунавски кеј 2.

У категорији најлепше уређену башту – двориште прво место освојило је двориште у Скадарској 12 о коме брине господин Вукашин Дрвеница, друго место припало је дворишту у Улици Кнез Милетиној 17 о коме се стара Јован Нишић и треће место освојило је дворише у Ђуре Даничића 11 о коме води рачуна госпођа Јасна Стојановић.

Сви награђени су од ГО Стари град добили дипломе, статуе џивџана и пригодне новчане награде. Власник ресторана „Шешир мој“ господин Влада Илић одрекао се своје новчане награде у име Црвеног крста „ Стари град“.

Захвалнице за труд и учешће у акцији добили су Славка Ђукић из Улице Страхињића бана 72/А, Верица Левић из Господар Јевремове 27, Сабина Керић из Венизелосове 52 , као и Борис Вукасовић, власник баште кафеа „ Клише“, Хиландарска 8.