НАГРАДУ „ПЕЧАТ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА“ ПРИМИЛА МИРЈАНА БОЖИДАРЕВИЋ

Управник Народног позоришта Божидар Ђуровић, уручио је признање „Печат Народног позоришта“ Мирјани Божидаревић, председници општине Стари град, у суботу, 17. априла, пре почетка премијерне обнове опере „Севиљски берберин“, Ђоакина Росинија. Свечаности су присуствовали Небојша Брадић, министар културе и амбасадори у нашој земљи, познати уметници и личности из јавног живота.

Ђуровић је упутио речи захвалности за Градску општину Стари град која већ годинама помаже Народно позориште.

-Ово признање се доде -љује у знак захвалности за изузетну бригу коју је показала Oпштина Стари град и тако допринела побољшању функционалне инфраструктуре националног театра.

Последње што смо добили захваљујући општини је вредан инструмент – тимпани – истакао је директор Народног позоришта.

Примајући награду Мирјана Божидаревић се захвалила и истакла да Градска општина Стари град улаже знатна средства у културу и да ће као друштвено одговорна локална самоуправа наставити да помаже и у овим тешким временима кризе, сходно својим могућностима.

Подсећамо да је Општина за потребе позоришта издвојила средства за набавку изузетно скупих инструмента као што су харфа и тимпани и финансијски помогла гостовање Балета у Шпанији.

Награду „Сребрњак за век верности“, управник Народног позоришта је уручио Ани Јуришин, старој 101 годину, која је редовни посетилац опере. Награда се и додељује за верност и оданост овој кући.