НАГРАДЕ ЗА НАЈВРЕДНИЈЕ И НАЈМАШТОВИТИЈЕ ПОЈЕДИНЦЕ И РАДЊЕ

Мирјана Божидаревић, председница општине Стари град доделила је данас, на пригодној свечаности у Кући Ђуре Јакшић у Скадарлији, новчане награде, дипломе, џивџане, и остале пригодне поклоне учесницима конкурса за Избор најлепшег новогодишњег и божићног излога у 2009 години. Савет за екологију Градске општине Стари град, еколошка радионица “Олга Познатов”, већ 20 година, крајем јануара организује избор за најлепши новогодишњи и божићни излог на њеној територији. Чланови жирија у саставу Андреа Симонов, Драгана Тепшић, Мирјана Јевремовић и Дејан Бошковић, после обиласка општине током децембра и јанура месеца , изабрали су највредније појединце и фирме које су својим аранжманима допринеле лепшем изгледу нашег главног града током минулих празничних дана.

Прво место и награду у висини од 30.000 динара за најлепши новогодишњи излог добила је Робна кућа Београд, Теразије 8, и аранжер Александар Вуковић. “После вишегодишње паузе стара добра робна кућа Београд враћа се у пуном сјају. Превелики излог који је веома тешко потпуно уредити, аранжер Аца се заиста добро намучио да све доведе до перфекције. Био је довитљив. Сетио се да ако све представи као бајку, може да одговори свим захтевима. У излогу је све оно што вам је неопходно за најлуђу ноћ, једноставни облици упућују на лежерност, као и одевне комбинације које су нам препоручили за “посебно” вече”, стоји у образложењу Жирија.

Поред новчане Аца је добио и диплому, статуету џивџана и свечано украшену сиркову метлу. Друго место за најлепши божићни излог, додељено је “Еуромоди”, Змаја од Ноћаја 12, “за свечану атмосферу која се осећа на сваком кораку у продавници.Осим класичних свечаних симбола налазе се и симболи најрадоснијег празника Божића. Осим мушке и женске гардеробе на свакој гондоли налазе се икебане и цветни аранжмани са сувим цвећем и плодовима. Аранжер се вешто поиграо и са пастелним бојама и смеђим тоновима сувог храста, шишарки и осталих плодова дочаран је на прави начин највеселији празник. Овакав аранжман може да вам улепшава дом до идуће године!” Аранжер Драган Ђурица и Еуромода освојили су новчану награду у висини од 20.000 динара, признање, статуету џивџана и наравно, сиркову метлу.

Треће место освојила је књижара галерија „Гроф“, Чика Љубина 10, у чијем је излогу приказан празник у нестандардној форми, без класичних симбола и осталих украса. Композиција је изражена у асиметричној поставци, са хроматским одређивањем боја и све то се изванредно се уклапа у савремену форму излога. Власници галерије, госпођи Зорки Худичек припало је признање, статуета џивџана, 10.000 динара и свечано украшена сиркова метла. Похвале за учешће у акцији, свима који су се потрудили да нам дочарају најлуђу ноћ добили су СТИЛОС, Нушићева 15, аранжер Наташа Маринковић, „ST. George“- Бранкова 14, аранжер Никола Стецки ,Предузеће „Ахам“, Нушићева 25, шеф Мирјана Крцуновић, запослени у „Дизелу”, у Кнез Михаиловој 26, Модни студио „Империо“, Ирена Граховац, и „Accssorize“ из Кнез Михаилова 47а, са госпођом Дијаном Жикић.