НАГРАДЕ НАЈУСПЕШНИЈИМ ШКОЛАМА И ЂАЦИМА

У великој сали ОШ „Михајло Петровић Алас“, данас је одржана свечана додела награда најуспешнијим основним школама и ђацима са Старог града који су освајали највиша места на општинским, градским и републичким такмичењима ове школске године. Награде су доделили Мирјана Божидаревић, председница општине Стари град и Ристо Рацо, члан Општинског већа и председник УО организације „Пријатељи деце“.

-Лепо је када сте талентовани, вредни и учествујете на оваквим такмичењима. Ја вам честитам, али то је још један доказ да су ваши учитељи и наставници прави и квалитетни. То је и мотивација за даљи рад у коме не треба да има попуста ни са једне стране –обратила се Мирјана Божидаревић присутним ђацима који су на поклон добили велике књиге цртања, песме и приче, музичке ЦД-ове али и најквалитетније трицикле.

У наставку програма, Драгиша Цвејић, секретар „Пријатеља деце“, најавио је наступе најуспешнијих ученика са такмичења: Оркестра ОШ „Дринка Павловић“(освојили прво место на Републичком такмичењу), Луткарске представе и Фолклора(ОШ „Вук Караџић“), Теодоре Каљевић (ОШ „Браћа Барух“), Стефана Веселиновића и Саре Стаматовића(ОШ „Михајло Петровић Алас“), Ритмике „Магарац и фруле“(ОШ „Краљ Петар први), Љубице Пјејовић и Ритмике из ОШ „Скадарлија“, као и Људмиле Вранић и Мирослава Вимера из ОШ „Драган Ковачевић.

Најуспешнија школа у протеклој школској години је „Михајло Петровић Алас“.