НАГРАДЕ НАЈУСПЕШНИЈИМ ОСНОВЦИМА

Свечана додела награда, књига, ЦД-ова и похвалница ученицима основних школа са територије општине Стари град – ђацима генерације и носиосицима Вукове дипломе, одржана је 20. јуна у културном центру „Рекс“.

Признања најбољима поделили су Мирјана Божидаревић, председница општине и Вјера Радовић, чланица општинског већа. У програму који је водио Игор Бракус, водитељ са радија “Б92”, учествовао је и хорски ансамбл „Шкарт“.

Пре сваке доделе одређеној школи, на видео биму је приказан кратак филм о тој школи.

На почетку свечаности хор је отпевао песму „Одликаши“, аутора Душка Трифуновића.

Мирјана Божидаревић је ђацима честитала на успеху следећим речима:

– Желим да вам честитам на успеху који сте остварили за својих првих осам година школовања и желим вам да тако наставите, а пошто сте завршили са пријемним испитима, верујем да сте их положили и да ћете се уписати у школу коју желите.

Желим вам, наравно, да будете срећни и задовољни у животу, да што више научите и сазнате, да будете радознали, креативни, на радост својих родитеља, свих нас, а и ваших потомака.

Овогодишњи ђаци генерације у староградским основним школама су: Фон Бург Теодор (Математичка гимназија – огледна одељења), Стојановић Марта (ОШ „Дринка Павловић“) Шијачки Тамара (ОШ „Михаило Петровић Алас“), Вучићевић Бојана (ОШ „Стари град“), Стојановић Душан и Апостоловић Сањa (ОШ „Вук Караџић“), Шабани Денис и Марковић Александра (ОШ „Браћа Барух“), Врачарић Владимир (ОШ „Скадарлија“) и Мишић Огњен (ОШ “Краљ Петар први”). Њих је општина осим књигама и ЦД-овима, наградила и са по дигиталним фото апаратом.

Награду је добила и Ђоковић Марија, одлична ученица из ОШ за заштиту вида “Драган Ковачевић”.

Свечаност је затвшема поновним извођењем песме „Одликаши“.