ЛАПТОП РАЧУНАРИ ЗА НАЈБОЉЕ СРЕДЊОШКОЛЦЕ

Као и претходних десетак година, општина Стари град је наградила ђаке генерације школске 2007/2008. године. Дванаест најбољих ђака средњих школа су за свој изузетан труд и успех од општине добили најновије лаптоп рачунаре и књиге: „Народни посланик“ од Бранислава Нушића и збирку песама „Градинар“ од Рабидранта Тагоре. Ђаци генерације добили су и Монографију о Београду Бранка Сругара и два ЦД, о Старом граду и „Моја Србија“.

Мирјана Божидаревић, председницима општине Стари град, на свечаности приређеној у Аеро клубу, угостила је и поздравила награђене ученике, директоре и разредне старешине као и присутне чланове њихових породица.

– Драго ми је што могу да уручим награде најбољим ученицима средњих школа у нашој општини. Желим вам да наставите и даље овако сјајно да нижете успехе и на факултетима које изаберете. Желим вам, пре свега, да будете здрави, заљубљени, као и до сада креативни и да, уколико ваше студије наставите у иностранству, се вратите у Србију и овде радите – рекла је председница општине. Осим речи похвале ђацима, Мирјана Божидаревић је честитала и професорима и директорима школа али и родитељима ђака.

Велики успех ове године у својим школама постигли су ученици: Марија Влаисављевић из Трговачке школе, Анђела Дрчелић из Балетске школе „Лујо Давичо“, Вук Поповић из Правно пословне школе, Благоје Шошкић, из Прве београдске гимназије, Марија Јелић из Математичке гимназије, Александра Драгосавац из музичке школе „Др Војислав Вучковић“, Биљана Тодоровић из музичке школе „Мокрањац“, Катарина Илић из Прве економске школе, Јан Ленхарт из Електротехничке школе „Никола Тесла“, Нада Ђуричић из Ваздухопловне академије, Дејан Мишић из Електротехничке школе „Стари град“ и Дамир Дивјак из Техничке школе за обраду дрвета, унутрашњу декорацију и пејзажну архитектуру.