НАГРАДЕ НАЈБОЉИМ ОСМАЦИМА СТАРОГ ГРАДА

Најбројнији ”вуковци” из огледног одељења Математичке гимназије

Најуспешнији ученици осмих разреда, носиоци Вукове дипломе, из староградских основних школа били су гости општине Стари град. Као и претходних година, општина Стари град је 131 најбољег ученика наградила књигом «1000 година познатих личности» и компакт диском «Мала шетња центром Београда». Књиге за најбоље осмаке поклон су издавачке куће ”Алнари”. Вукове дипломе и поклоне свечано су у великој сали општине Стари град уручиле председница општине Мирјана Божидаревић и Вјера Радовић, члан Општинског већа задужена за образовање и школе на нашој општини.
«Честитам вам на постигнутом успеху и надам се да ће те, после положених пријемних испита, уписати школе које желите. Такође, честитам вашим директорима, наставницима, професорима и вашим родитељима», поручила је председница Мирјана Божидаревић. Осим наставника и директора школа свечаности су присуствовали и поносни родитељи.
Најбројнији ”вуковци”, њих 31, ове године су из Математичке гиманзије-огледно одељење. Основна школа «Дринка Павловић» је Вуковом дипломом наградила 25 ученика, док је из ОШ «Вук Караџић» 24 ученика ове године понело титулу ”вуковца”. Из ОШ «Краљ Петар Први» ове године било је 16, из ОШ ”Стари град” десет, док је из ОШ ”Браћа Барух” и ОШ ”Скадарлија” било девет носиоца Вукове дипломе. Основна школа ”Михаило Петровић Алас” ове године Вуковом дипломом наградила је седам ученика осмог разреда.