КОНЦЕРТИ ЗА ДЕЦУ ИЗ “СВРАТИШТА”

Општина Стари град и Центар лепих уметности “Guarnerius” организовали су данас конференцију за медије на којој су представили Циклус хуманитарних концерата, под називом „Ми бринемо за децу из Свратишта, придружите се и ви!“
У акцију се укључила и медијски је подржала РТВ Б92, која свесрдно помаже рад и штићенике ове установе. Општина Стари град и “Guarnerius” позивају све социјално одговорне појединце, компаније и установе да куповином комплета карата за циклус концерата, по цени од 5.000 динара, или уплатом донације, помогну онима којима је помоћ најпотребнија и да присуствују врхунским уметничким програмима.
Градска општина Стари град отворила је и посебан, наменски рачун за уплате и помоћ дечијем Свратишту број: 840 – 744151843 – 84, модел: 97, позив на број 44 – 018.
Мирјана Божидаревић, председница општине Стари град се захвалила новинарима на одзиву, и истакла да општина Стари град учествује у многобројним хуманитарним акцијама а посебно онима када су у питању деца и млади. Овога пута то су деца која немају свој дом, која су на улици, и којима је Свратиште у Крфској 7, место где могу да дођу. Председница је рекла да је општина Стари град послала позивнице на 200 адреса и да се нада да ће сала „Guarneriusa“ за четири концерата, колико је планирано, бити пуна.
Конференцији за медије није присуствовао, као што је било најављено, Јован Колунџија, наш истакнути виолиниста, због болести, и у његово име извинила се Јелена Кузмановић, PR менаџер „Guarneriusa“ и упознала присутне са програмом у њиховој кући.
– У уторак 7. априла са почетком у 20 часова, на првом концерту, наступиће Јован Колунџија и Нада Колунџија, у среду 15. априла Рајко Радовић из Велике Британије у уторак 5. маја Драгана Томић, сопран, и у недељу 7. јуна, Милан Милисављевић из САД – најавила је Јелена Кузмановић.
Саша Мирковић, извршни директор РТВ Б92 нагласио је да су они већ дуже време уз децу из Свратишта и да је логично да Б92 промовише хуманитарни рад када су у питању напуштена деца и да се нада да ће и друге локалне самоуправе и установе помоћи деци из Свратишта.
На подршци општине, захвалила се Мила Мушкиња која је рекла да је свака помоћ деци која су на улици драгоцена.
За ближе информације о хуманитарним концертима отворени су бројеви телефона Јелене Кузмановић из Гварнеријуса: 3346 807 и 063435258.
Дечије свратиште је почело са радом 2008. године у жељи да пружи дневно уточиште деци без дома, деци која су остављена од својих најближих. У Београду их има преко 300 и тај број расте из дана у дан јер долазе из целе Србије у нади да ће пронаћи бољи живот и место које је њихово, на које долазе када су гладни, болесни, када им треба разговор, подршка и осмех. Опстају јер верују да може и боље. А верујемо и ми!
Можемо да помогнемо на разне начине да бисмо променили бар једну ствар – а то је њихова будућност !