НА ФИЛОЛОШКОМ ФАКУЛТЕТУ РЕНОВИРАНА “САЛА ХЕРОЈА”

Популарна међу студентима и професорима Београдског универзитета, „Сала хероја“ на Филолошком факултету, реновирана је током прошле године захваљујући донацији општине Стари град. Тим поводом, Филолошки факултет посетили су представници општине Стари град: председница Мирјана Божидаревић, заменик председника Небојша Бакарец и чланови Општинског већа Вјера Радовић и Милан Мајсторовић. Средствима општине у износу од 7,5 милиона динара урађена је репарација дрвеног намештаја у паркета у амфитеатру, уграђено је ново осветљење, озвучење и климатизација.

– Општина Стари град жели да обезбеди што боље услове за рад младим људима. „Сала хероја“ на Филолошком факултету је једна од најпознатијих сала у Београду, већа је и од популарне „петице“ на Правном факултету и може да прими 1200 студената. Пре реновирања „Сале хероја“, општина је Филолошком факултету купила и рачунарску опрему – изјавила је приликом посете Филолошком факултету председница Божидаревић нагласивши да ће општина Стари град наставити да улаже у Филолошки, али и у остале факултете БУ.

Небојша Бакарец, заменик председнице изјавио је приликом посете Филолошком факултету да је задовољан начином на који је реновирана „Сала хероја“, обзиром на то да су извођачи радова водили рачуна да амфитеатар сачува свој оригинални изглед.

Декан Филолошког факултета професор Слободан Грубачић најсрдачније се захвалио општини Стари град што је довела у ред чувену „Салу хероја“.