МУЗИЧКА ШКОЛА „МОКРАЊАЦ“ У НОВОМ РУХУ

Завршени су радови у Музичкој школи Мокрањац, који су уз подршку општине Стари град започети у јануару ове године. И ученици и професори су задовољни јер, како кажу, зграда у којој се налази школа (Дечанска 6) изграђена је далеке 1925. године и многе ствари се још од тада нису мењале. А много тога је дотрајало.

– Захваљујемо нашој општини што је и овог пута показала спремност да нам помогне да нашим ученицима омогућимо рад у нормалним условима – каже Милош Трајковић, директор МШ „Мокрањац”.

У згради школе који се налази у Дечанској 6 замењено је 56 прозора. Офарбани су сви радијатори и постављена је сигнална расвета на улазу у школу. Окречено је приземље и степениште које води ка првом спрату.

– У нашем другом објекту школе, у Крунској 8, постављено је 9 нових ПВЦ врата са звучном изолацијом. Средствима које смо добили од општине урадили смо оно што нам је представљало приоритет. Постепено, корак по корак, обнављамо и уређујемо нашу школу. Пре две године смо, такође уз помоћ општине, поставили ограду око школе и извршили комплетну замену плочица у приземљу – истиче директор Трајковић.