„МОЈЕ ДВОРИШТЕ – МАЛА ПЛУЋА ГРАДА“ – ДОДЕЉЕНЕ НАГРАДЕ И ЗАХВАЛНИЦЕ НАЈВРЕДНИЈИМ СТАРОГРАЂАНИМА

Старограђани, власници најлепших дворишта и тераса окупили су се 4. јула у Кући Ђуре Јакшића, на додели награда и проглашењу победника поводом традиционалне акције ,,Моје двориште – мала плућа града”, коју више од две деценије организује Савет за заштиту животне средине општине Стари град. Учесницима акције и награђенима, на труду и вољи да нашу општину учине још лепшом и уреднијом, захвалио се председник општине Дејан Ковачевић.

– Kao и претходних година, и ове настављамо са награђивањем вашег залагања за улепшавање изгледа општине, која иначе има мало зелених површина. Дворишта и терасе чине не само ваше место за одмор и опуштање, већ и украс целог града – рекао је председник Ковачевић.

Чланови Савета су претходно обишли Стари град и одлучили да по следећем редоследу награде најлепша дворишта и терасе. У категорији за избор „најлепшег дворишта“, прво место освојило је двориште које заједно уређују комшије, на челу са Стојадинком Млађеновић, из Улице Тадеуша Кошћушка 86a. Друго место равноправно су поделили Старограђани из Милутина Бојића 7, које је представљао Саша Радић, и суграђани из Дунавског кеја 2, на челу са брачним паром Пајић, Драгана и Сима. Треће место припало је комшијама из Скадарске 12, које је представљао Вукашин Дрвеница.

Најлепшу терасу на Старом граду је уредила Стана Крчмар Наумовић, из Улице Кнеза Симе Марковића 9. Друго место освојила је Анђелка Јовановић власница терасе у Палмотићевој 25, а трећу награду је добила Милина Петровић, за терасу у Господар Јовановој 11.

Осим статуе џивџана и захвалнице, награђени су добили и прикладне новчане награде. У овогодишњој акцији пријавио се велики број Старограђана, власника негованих и лепо уређених башти и тераса. Савет за заштиту животне средине доделио је захвалнице свим учесницима овогодишње акције „Моје двориште – мала плућа града“ које им је такође уручио председник општине Дејан Ковачевић.