МИНИ РЕПРИЗА ЈЕВРЕМОВЕ – У НЕДЕЉУ, 11. СЕПТЕМБРА

Градска општина Стари град, њена установа културе „Пароброд“ и „Филмстрит“ позивају Старограђане и све заинтересоване на улични карневал и комшијско дружење у недељу 11. септембра, од 17 до 22.30 сати, у Јевремовој улици – у делу од Добрачине до Капетан Мишине.

Јевремова је позната по пролећној манифестацији као улица сусрета, а чињеницом да је ове године услед лоших временских услова готово изостала прослава Цвети и предвиђени програм, организатори су одлучили да уприличе још једну манифестацију овог типа. Најважнији повод догађаја је традиционално затварање Филмстрита, које ће бити обележено приказивањем филма New York I Love You са почетком у 20.30 сати. Пре пројекције, у 19,00 наступиће џез састав „Мамбо старс“ који ће извести нумере са „Глен Милер биг бенд“ репертоара као и најпознатије филмске музичке класике. Музички и филмски програм су бесплатни, а улаз слободан.

На овогодишњем, шестом Филмстриту који ГО Стари град годинама подржава, посетиоци су имали прилику да погледају скоро 30 филмова. Славиле су се годишњице Шекспира, филма Таксиста, Холандија, каријере Роберта Редфорда и Милене Дравић. Такође, организове су и три представе на позоричној сцени иза Природњачког музеја (Бетон Мехала, Мушкарчине, Аутсајдери), које је погледало преко две хиљаде људи.