БЕСПЛАТНА ШКОЛА КОШАРКЕ МАРИНЕ МАЉКОВИЋ У „АЛАСУ”

После великих успеха женске кошаркашке репрезентације на Олимпијским играма у Рију селекторка наших сјајних кошаркашица Марина Маљковић, у сарадњи са општином Стари град, наставља промоцију и популаризацију кошарке међу девојчицама.

У ОШ „Михаило Петровић Алас”, сто педест девојчица започело је или наставља свој кошаркашки пут, под будним оком наше селекторке и њених сарадника. Будуће кошаркашке звезде и њихови родитељи одушевљено су дочекали Марину Маљковић у недељу, 4. септембра, бурним аплаузима.

Какав однос је најуспешнија селекторка женске кошаркашке репрезентације у Србији успоставила са радосним, раздраганим и енергичним девојчицама казује Маринина порука будућим звездама игре између два обруча: „Због вас нисмо смели да се вратимо без медаље из Рија”.

Марина Маљковић је захвалила општини Стари град, Телекому и ОШ „Михаило Петровић Алас”. Том приликом уручена је и захвалница потпредседници KСС-а Ани Јоковић на помоћи у овом пројекту, а наша општина је за подршку бесплатној школи кошарке добила јединствени поклон пажње – репрезентативни дрес са потписима свих бронзаних олимпијки и златних европских првакиња.

Бесплатна школа кошарке за девојчице „Покрет за женску кошарку” Марине Маљковић ушла је у своју другу сезону, а Стари град је једина општина у Србији кoja финансира овакав пројекат.