„МЕДИЈСКА ПЕДАГОГИЈА“ ЗА ОСНОВЦЕ

У Основној школи „ Краљ Петар Први“ данас је представљен пројекат медијског едукативног центра „ Медијска педагогија“. Пројекат је настао у радионици у Берлину, у којој су осим деце из Берлина учествовала и деца из Марсеја и Београда. Испред општине Стари град презентацији пројекта су присуствовали кординатори Канцеларије за младе ГО Стари град Борис Радаковић и Бојан Марић.

– Пројекат који смо покренули у мају ове године трајаће до августа 2013. године и њиме су обухваћени ученици из три града: Берлина, Марсеја и Београда. Основна тема али и циљ радионица које се одржавају по овим градовима јесте новац као систем вредности у данашњем друштву. Желимо да помогнемо деци да схвате различитости вредности које се могу купити новцем и системом вредности као што је пријатељство, љубав, поверење, образовање. Захваљујемо ГО Стари град што је куповином нет букова ученицима трећих разреда омогућила да активно учествују у реализацији овог пројекта јер је постигнут квалитетан ниво компјутерске писмености – каже Миомир Рајчевић, директор Медијског едукативног центра.

Такође, општина је финансијски помогла одлазак основаца са Старог града на припреме које су одржане у Вараждину (Хрватска), Бреши (Италија) и Трбовљу (Словенија).