АКЦИЈА ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ

Волонтерски сервис општине Стари град, у сарадњи са Институтом за трансфузију крви и Црвеним крстом Стари град, данас је организовао акцију добровољног давања крви у великој сали Градске општине Стари град. Акција је протекла успешно, и по традицији, наставиће се сваког последњег понедељка у месецу у периоду од 10 до 15 часова.

– Сматрам да давање крви треба да буде нормална ствар, али нажалост наше друштво није довољно обавештено о томе. Свако треба да даје крв, јер тако можеш да спасеш нечији живот, а да теби не буде ништа. Научили су нас у школи да се на тај начин производи нова крв и да тако и себи помажемо. Већ четири пута сам давао и намеравам тако и да наставим да дајем крв. Овом приликом бих апеловао на све грађане, а посебно моје вршњаке да се не боје и да се слободно укључе -поручио је Урош Милановић (21).

Координатор Волонтерског сервиса Стари град, Милош Марковић, позива све грађане да буду друштвено одговорни и помогну тако што ће дати крв и да се што чешће одазивају свим акцијама хуманитарног типа, а посебном оним од којих зависи нечији живот. На овај начин се показују солидарност и исправни међуљудски односи.