МЕДИЦИНСКИ АПАРАТИ ЗА КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР СРБИЈЕ

Мирјана Божидаревић, председница Градске општине Стари град и Ана Даниловић, заменица председнице, уручилe су данас Клиничком центру Србије донацију ГО Стари град, два медицинскаапарата: радио таласни нож са фреквенцијом 4 Мhz и мултифункционални ултрасонографски дијагностички уређај – за потребе Ургентног центра и Клинике за грудну хирургију. Укупна вредност донације је око шест милиона динара. Заменик директора КЦ Србије доц. др Мирко Керкез захвалио се Општини Стари град на донацији и нагласио да ово није први пут да Стари град помаже опремање Клиничког центра Србије.

Мирјана Божидаревић је истакла да je задовољна што општина Стари град има могућности да помаже здравствене установе у којима се лече Старограђани, и то не само оне које су на њеној територији.

Проф. др Радослав Јаковић, директор Клинике за грудну хирургију, нагласио је да је реч о најмодернијем ултразвучном апарату за дијагностицирање плућних болести који ће унети новине у лечењу. Захвалност на другом модерном апарату – радио таласном ножу који ће олакшати теже операције пацијената, у име Ургентног центра исказао је директор, проф. др Владимир Ђукић. Догађају су присуствовали и др Марко Костић из Клинике за грудну хирургију и лекари Ургентног центра.