ОТВОРЕНА АМБУЛАНТА У ДУБРОВАЧКОЈ 26

Амбуланта Дома здравља Стари град у Дубровачкој 26, данас је свечано пуштена у рад. Комплетна реконструкцији трајала је шест месеци и коштала је око девет милиона динара. Осим домаћина, директорке Дома здравља Гордане Драгашевић, отварању је присуствовала председница ГО Стари град Мирјана Божидаревић.

– Градска општина Стари град је почев од 2003/2004 започела реконструкцију Дома здравља и свих припадајућих амбуланти. Наравно, осим финансирања грађевинских радова, куповали смо и опрему и медицинске апарате, а све са циљем да побољшамо услове и услуге како пацијентима, тако и запосленима у примарној здравственој заштити, јер је далеко пријатније лечити се и радити у лепо уређеном простору. Завршетком радова у амбуланти у Дубровачкој 26 заокружили смо једну целину али ћемо наставити са улагањем. На реду је Медицина рада у Џорџа Вашингтона, коју ћемо сређивати следеће године, – рекла је на отварању Мирјана Божидаревић.

-Амбуланта у Дубровачкој 26 отворена је 1985 године и од тада у њу ништа није улагано. Захваљујући нашој локалној самoуправи данас се налазимо у сређеним просторијама у којима је од улазних врата па до степеница , тоалета, пријемних амбуланти и лекарских и сестринских соба све комплетно замењено. У амбуланти се лечи шест хиљада грађана и има још капацитета. Радимо у две смене а лекар дневно прегледа 27 пацијената, – истакла је Гордана Драгашевић.

Подсетимо, у амбуланти у Дубровачкој 26 обављени су комплетни грађевински радови oд пода до плафонa, замењена је и столарија. Уведен је нови информациони систем. Укупна површина је остала иста док је унутар просторије промењен распоред зидова. Због замене стаклених зидова и прављења класичних прозора на том месту више нема хладноће, а и проветравање је боље. Осим тога, урађена је и реконструкција водоводне и канализационе мреже, што је веома значајно за целу зграду у којој се налази амбуланта Дома здравља Стари град.