КЗМ СТАРИ ГРАД – ЗНАЊА НИКАД ДОСТА

Канцеларија за младе општине Стари град (КЗМ), након успешно релизоване посете Европској престоници културе, пројекта „Праг-Плзен 2015“, наставља и током јесени са програмима, подржаним од наше општине, који су намењени младима.

Заједнички циљ је да се младима са Старог града путем стручне ивршњачке едукације помогне у даљем усавршавању и напредовању наличном, креативном и пословном и плану.

Након добро посећених радионица и бесплатних курсева страних језика, као и великог интересовања, КЗМ наставља са том праксом, са програмом „Знања никад доста“. Програм обухвата двомесечне бесплатне курсеве страних језика – енглеског, немачког, шпанског и италијанског; курсеве рачунарске обуке, који обухватају – основе веб дизајна, рад у Фотошопу (Adobe Photoshop) и оспособљавање за рад у основним Офисовим (Office), апликацијама – Word, Excel, Power point.

– Курсеви језика трају два месеца и укључују по 16 двочаса, док ће рачунарске радионице трајати током четири до пет седмица. Све су потпуно бесплатне, а услови пријаву су: пребивалиште на општини Стари град и да сте у узрасту од 15 до 30 година. Предност имају млади који до сада нису похађали курсеве из исте области – рекао нам је координатор КЗМ Бојан Марић.

Претходне курсеве страних језика у Школи страних језика „BISC“ похађало је око 100 младих Старограђана, којима су додељени сертификати – потврде да су савладали одговарајуће нивое страних језика у бесплатној школи „Језик је кључ“ На основу досадашње праксе и интересовања за ову врсту едукације очекује се велики број пријава.

Пријавне формуларе и више информација о пројектур „Знања никад доста“ можете добити на на веб-сајту Канцеларије за младе Стари град www.kzm.starigrad.org.rs, телефоном 3300- 657 и путем друштвених мрежа.