КОНТРОЛЕ ЧИШЋЕЊА СНЕГА

Комунални инспектори градске општине Стари град, у данашњој акцији извршили су контроле чишћења снега са улица, тротоара и тргова. Инспекцијским надзором биле су обухваћене све староградске улице, као и тргови, степеништа, подземни пролази и аутобуска стајалишта и том приликом издали 88 усмених решења, наплатили шест мандатних казни и поднели четири захтева за покретање прекршајног поступка.

„Oпштина Стари град je добила тону и по соли коју је поделила свим школским, предшколским и здравственим установама као и Клубу за старе. Такође, грађани су индустријску со могли да преузму и у две месне заједнице „Скадарлија“ ( Цетињска 32) и „Варош капија“( Маршала Бирјузова 58)“ каже Милета Зарић, руководилац групе послова за комуналну инспекцију.

Због нових падавина и прогнозе метеоролога да нас у наредним данима очекују снег и поледица, екипе ЈКП „Београд пут“ у пуном саставу и у две смене раде на чишћењу београдских саобраћајница. Екипе ЈKП предузећа „Београд-пут” од ноћас, када су почеле обимније падавине, непрестано чисте снег и посипају со и калцијум-хлорид на улицама првог приоритета. Зимска служба ради пуним капацитетом, тако да је у граду ангажовано 97 великих камиона с раоницима и посипачима, као и 19 мултикара за мање саобраћајнице. На регионалним путевима ангажована је 21 екипа.
„ Казне за предузећа и правна лица која не очисте снег и лед износе од 5.000 до чак 500.000 динара, а грађани и предузетници који не испуне ову обавезу мораће да плате 10.000 динара. Они који не очисте снег и лед испред кућа и зграда у којима живе дужни су да на лицу места плате казну од 2.500 динар“, каже Милет Зарић, руководилац послова за комуналну инспекцију градске општине Стари град.