КОНТЕЈНЕРИ ЗА ЕЛЕКТРОНСКИ ОТПАД У ТРГОВАЧКОЈ ШКОЛИ

Поводом Светског дана образовања о заштити животне средине Piraeus банка jе, у сарадњи са ГО Стари град, Трговачкој школи данас донирала пакет контејнера за прикупљање електронског отпада. Мирјана Божидаревић, председница Општине Стари Град, Бисерка Ристић , професорка Трговачке школе задужена за еколошку секцију, као и Мирослава Нешић Бикић, руководилац одељења за маркетинг и односе са јавношћу Piraeus банке, заједничком акцијом су ове специјалне напунили контејнере напунили старим рачунарима, ЦД-овима, мобилним телефонима и другим електронским отпадом. Тим поводом је одржан и кратки јавни час на тему екологије и друштвено одговорног понашања компанија, појединаца и институција, у оквиру кампања „Going green“, односно „Стави електронски отпад на право место и чини то често“. На тај начин ђацима је и практично указано на важност сортирања и каснијег рециклирања ове врсте отпада

– Градска општина Стари град се већ 20 година активно бави заштитом животне средине на својој територији. Сваке године Савет за екологију организује едукацију деце на тему заштите животне средине. У току прошле 2010. године спроведен је пројекат одлагања електронског отпада у свим основним школама на територији општине.

Постављени су контејнери и извршена је едукација деце волонтера који анимирају остале ђаке да доносе електронски отпад и одлажу га на право место. Ове године је планирано постављање контејнера и у средњим школама и ово је почетак новог пројекта са средњошколцима – рекла је, између осталог Мирјана Божидаревић председница општине Стари град и захвалила се Piraeus банци на донацији и активном учешћу у едукацији грађана о значају рециклаже.

– Piraeus банка је свесна утицаја које сваки појединац, али и компанија има на животну средину, као и да су економске последице нереаговања на еколошке промене огромне. Зато смо ми одлучили да се уместо пасивног посматрања, врло активно укључимо у очување животне средине и да на личном примеру, али и кроз пројекте попут овог дамо свој допринос очувању животне средине и рационализацији трошења ресурса. Такође, верујемо да дајемо добар пример и подстицај другим компанијама да се активно укључе у пројекте за очување наше планете.”, истакла је Мирослава Нешић Бикић, руководилац Одељења за маркетинг и односе са јавношћу Piraeus банке, која је додала да је у овој банци за шест година прикупљено две тоне папира за рециклажу, чимe је „спашен живот“ 34 стабала дрвећа.