КОНФЕРЕНЦИЈА „ТРАНСФЕР ЗНАЊА ОД НЕМАЧКЕ ПРЕМА СРБИЈИ“

Градска општина Стари град је у понедељак, 30. октобра, била домаћин конференције „Трансфер знања од Немачке према Србији – допринос дијаспоре“ коју су организовали Централни савет Срба у Немачкој и Омладински савез Србије. Ова конференција представља низ стручних саветовања која треба да дају одговоре на изазове бројних предузетника у Србији који имају жељу да пласирају своје производе и услуге на немачком, али и другим европским тржиштима.

Током вишедеценијских миграција из бивше Југославије, неки од миграната и њихових потомака су постигли значајан предузетнички успех уземљи пријема, а неки од њих траже пословни изазов у земљи свог порекла. Умрежавањем релевантних контаката – појединаца и институција, које је циљ конференције која се одржала у Великој сали општине Стари град, пружа се прилика за развој приватног сектора у оба смера између Немачке и Србије уз дефинисање успешних модела преноса знања.

Учесницима конференције је испред општине добродошлицу пожелео начелник Управе Градске општине Стари град, Андреј Белингар, рекавши да ће општина Стари град увек подржавати оснаживање веза са дијаспором у циљу јачања српске привреде.

Конференцији „Трансфер знања од Немачке према Србији – допринос дијаспоре“ су присутвовали бројни млади предузетници, представници Амбасаде Немачке у Србији, Министарства спољних послова Србије и експерти из обасти информационих технологија и старт ап индустрија.