KONFERENCIJA „TRANSFER ZNANJA OD NEMAČKE PREMA SRBIJI“

Gradska opština Stari grad je u ponedeljak, 30. oktobra, bila domaćin konferencije „Transfer znanja od Nemačke prema Srbiji – doprinos dijaspore“ koju su organizovali Centralni savet Srba u Nemačkoj i Omladinski savez Srbije. Ova konferencija predstavlja niz stručnih savetovanja koja treba da daju odgovore na izazove brojnih preduzetnika u Srbiji koji imaju želju da plasiraju svoje proizvode i usluge na nemačkom, ali i drugim evropskim tržištima.

Tokom višedecenijskih migracija iz bivše Jugoslavije, neki od migranata i njihovih potomaka su postigli značajan preduzetnički uspeh uzemlji prijema, a neki od njih traže poslovni izazov u zemlji svog porekla. Umrežavanjem relevantnih kontakata – pojedinaca i institucija, koje je cilj konferencije koja se održala u Velikoj sali opštine Stari grad, pruža se prilika za razvoj privatnog sektora u oba smera između Nemačke i Srbije uz definisanje uspešnih modela prenosa znanja.

Učesnicima konferencije je ispred opštine dobrodošlicu poželeo načelnik Uprave Gradske opštine Stari grad, Andrej Belingar, rekavši da će opština Stari grad uvek podržavati osnaživanje veza sa dijasporom u cilju jačanja srpske privrede.

Konferenciji „Transfer znanja od Nemačke prema Srbiji – doprinos dijaspore“ su prisutvovali brojni mladi preduzetnici, predstavnici Ambasade Nemačke u Srbiji, Ministarstva spoljnih poslova Srbije i eksperti iz obasti informacionih tehnologija i start ap industrija.