КОНЦЕРТ ЗА ТРЕЋЕ ДОБА ОДРЖАН НА „КОЛАРЦУ”

Под покровитељством Градске општине Стари град, а у сарадњи са Друштвом за бригу о старим лицима из Добрачине 11 и Радио Београдом, у Задужбини Илије Милосављевића Коларца одржан је јуче 41. традиционални Концерт за треће доба. Иначе, октобар је међународни месец старих и то је био и повод да се и ове године окупе старији Старограђани.

Концерт је отворила председница Скупштине општине Стари град Мила Поповић, упућујући им поздраве председника општине Марка Бастаћа.

– Без обзира на тренутне финансијске проблеме са којима је општина суочена, одлучили смо да наставимо са нашим добро познатим бесплатним програмима који имају за циљ подизање квалитета живота свих грађана наше општине – рекла је Мила Поповић и позвала Старограђане да уживају у концерту.

Ветерани КУД -а „Градимир” су потом извели „Краљево коло”, а онда су се, на опште задовољство публике, низали познати интерпретатори народне музике: Мерима Његомир, Снежана Савић, Раде Јоровић и други, који су награђени дуготрајним аплаузима староградске публике.

Друштво за бригу старим лицима општине Стари град је хуманитарна организација која постоји већ четири деценије, са седиштем у Добрачиној 11 на Старом граду.