ПОКЛОНИ ЗА ПРЕДШКОЛЦЕ ПРЕДШКОЛСКЕ УСТАНОВЕ „ДЕЧЈИ ДАНИ“: КЊИГЕ ЗА ПРИПРЕМНИ ПРЕДШКОЛСКИ ПРОГРАМ

Градска општина Стари град обезбедила је и ове године средства за куповину по три обавезне књиге за припремни предшколски програм за предшколце из дванаест вртића Предшколске установе „Дечји дани“.  Тим поводом, председник општине Стари град Радослав Марјановић уручио је данас је предшколцима у вртићу „Липа“ комплет од три књиге за припремни предшколски програм – математика, српски и свет око нас.

„За наше предшколце, њих укупно 450, обезбедили смо књиге за припремни предшколски период како би се што боље спремили за полазак у школу. Ово је акција коју смо започели прошле године и од које нећемо одустати, јер на овај начин желимо да породицама са малом децом покажемо да мислимо на њих и њихову децу. Општина ће, осим припрема за школу, за најмлађе обезбедити и бесплатне програме који ће се одржавати спортском центру ”25 мај” и у Услужном центру наше општине“, рекао је председник општине Радослав Марјановић. Он је најавио да ће општина финансирати и реконструкцију дворишта вртића „Липа“ у Солунској улици, која је планирана за средину септембра.

Директорка ПУ „Дечји дани“ Сања Лазић истакла је да ново руководство општине Стари град препознаје потребе деце и родитеља. „Очекујемо сталну сарадњу са општином, јер ова акција је, пре свега, усмерена ка растерећењу кућног буџета родитеља. Када је реч о сређивању наших објеката, општина је у програм буџета уврстила двориште вртића „Липа“, које је једно од најлепших на Старом граду, а нажалост, годинама је било запостављeно”.