ПРОСЛАВА ЈУБИЛЕЈА – 50 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА ОШ „ДРАГАН КОВАЧЕВИЋ“

Основна школа за заштиту вида „Драган Ковачевић” прославила је данас педесет година постојања и Дан школе свечаним откривањем спомен бисте народном хероју Драгану Ковачевићу.
Обележавању јубилеја присуствовали су председник Градске општине Стари град Радослав Марјановић, државна секретарка Министарства просвете, науке и технолошког развоја Ана Марија Вичек и подсекретар Секретаријата за образовање социјалну заштиту Игор Раичковић.

„Ваша школа обавља изузетно важан друштвени задатак а ми смо ту да заједно омогућимо што квалитетније услове за образовање ученика са инвалидитетом и обезбедимо што боље услове рада просветних радника. Уверени смо да ћемо у будућности заједно реализовати све планиране пројекте”, истакао је председник Радослав Марјановић честитајући, у име грађана наше општине, јубилеј ђацима и колективу ове јединствене школе у нашој земљи.
Директорка Силвана Павловић је рекла да је школа од свог оснивања прешла дуг пут да би постала пример стручног, васпитног и образовног рада са децом са сметњама у развоју на Балкану.
„Оснивачи су имали  јасну визију да створе школу по мери детета са оштећенимвидом. Увођењем инклузије од 2009. прерастамо у школу за образовање ученика са сметњама у развоју основношколског узраста и данас наша деца уче по редовном плану и програму. Од младих стварамо људе који ће се успешно носити са животним изазовима“, истакла је Силвана Павловић, која је и председница Заједнице школа за образовање ученика са сметњама у развоју и инвалидитетом Републике Србиje.
„Честитам ученицима, родитељима и колективу јубилеј, уз велику захвалност на свему оно што чините за децу. Град, општина и министарство су ту да вам помогну и пруже подршку“, истакао је Игор Раичевић из градског секретаријата за образовање и дечији заштиту.
Државни секретар Ана Марија Вичек, дефектолог по струци, пренела је честитке министра ученицима и колективу школе.
„Три кључне речи које су значајне за рад ове школе су: Понос – колектива и ученика школе, Прилагођавање – образовања деци са посебним потребама и Подршка – општине, Града и министарства“, нагласила је државна секретарка честитајући јубилеј  ученицима и колективу ОШ за заштиту вида „Драган Ковачевић“.
Добра организација рада, као и ентузијазам и залагање наставника ове школе стварају успешне ученике који се раме уз раме равноправно такмиче са својим вршњацима. О томе говоре бројна такмичења, многе награде на такмичењима из певања, рецитовања, историје, географије, биологије и спортским надметањима.