ЈАВНА ТРИБИНА О ЛОКАЛНОМ ЕКОЛОШКОМ АКЦИОНОМ ПЛАНУ

Јавна трибина за грађане општине Стари град на тему заштите животне средине одржана је 29. јуна у великој новоадаптираној општинској сали. Представници Савета за екологију СО Стари град представили су методологију израде ЛЕАП-а , Локалног еколошког акционог плана а присутни заинтересовани грађани давали су своје предлоге везане за еколошке проблеме на општини.
Скупу који је отворила Мирјана Божидаревић, председница општине, присуствовао је и Бранислав Божовић, градски секретар за заштиту животне средине. а говорили су и Момчило Живковић, Снежана Матић-Бесарабић, Томислав Трбојевић и Александра Кнез Милојковић.
Између осталог, на трибини се могло чути зашто се ради ЛЕАП, ко треба да га ради, коме служи и какви ће бити резултати. Представљена је и урађена анкета са 600 грађана Старог града свих старосних структура на тему екологије у центру града.
Бука из кафића, штампарија у Косовској, неред кућних љубимаца на тротоарима, измештање пруге и бензинских пумпи, само су нека од питања на које су грађани добили одговоре.