ИЗЛОЖБA „РЕЦИКЛИРАЈ – НАПРАВИ КРУГ” НА ТОПЛИЧИНОМ ВЕНЦУ

Градска општина Стари град и удружење грађана „Фокус арт”, отворили су данас у парку Војводе Вука на Топличином венцу  изложбу под називом „Рециклирај – направи круг“.

Изложба, која је први пут нашој јавности на иновативан начин представила спој модерне архитектуре и заштите животне средине, свечано је отворена у 11 часова, у присуству председника Градске општине Стари град Радослава Марјановића, председника удружења „Фокус арт” Михајла Павића, представника Секретаријата за заштиту животне средине Александра Ћирића, Мирјане Цакић представнице ЈКП „Градска Чистоћа“ и бројних грађана.

“Ово је прави пример како јавни и невладин сектор уз подршку образовних институција и других актера могу заједнички да раде на подизању свести о важности рециклаже. Градска општина Стари град наставиће да спроводи и подржава пројекте чији је циљ заштита животне средине, јер је здраво окружење оно најважније што остављамо будућим генерацијама.” поручио је Радослав Марјановић.

Пројектом “Рециклирај – направи круг” спојена је модерна архитектура и заштита животне средине на несвакидашњи начин. Желели смо да изложбом која заокружује пројекат, пошаљемо снажну поруку да рециклабил није само отпад, већ да има своју употребну вредност. Еколошка одговорност нам даје шансу за будућност и то је нешто на шта се свакодневно морамо подсећати. Зато ћемо овај круг симболично затворити предајом прикупљених рециклабила у хуманитарне сврхе и на даљи третман рециклаже ЈКП “Градска чистоћа” – изјавио је Михајло Павић, председник Удружења грађана “Фокус арт”.

Изложба има и додатни значај јер ће чепови пластичних боца, као део рециклажног материјала које је обезбедила компанија „Coca-Cola“, бити прослеђени у хуманитарне сврхе.

Изложба „Рециклирај – направи круг“ се након суботе премешта у „Парк науке“ на Ади Циганлији, где ће заинтересовани моћи да је виде до 31. новембра.

Уметничке инсталације, чије је идејно решење настало у сарадњи са студентима Архитектонског факултета, неће представљати само експонате, већ имају и употребну вредност, као и остала прикупљена амбалажа биће прослеђене на даљи третман ЈКП „Градска чистоћа”, чиме ће се симболично затворити рециклажни КРУГ.

Више о овом пројекту можете сазнати и на веб адреси – www.napravikrug.com.