ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ „РЕЦИКЛИРАЈ – НАПРАВИ КРУГ”: ПРЕЗЕНТАЦИЈА ПРОСТОРНИХ ИНСТАЛАЦИЈА ОД РЕЦИКЛАБИЛНОГ ОТПАДА НА ТОПЛИЧИНОМ ВЕНЦУ; СУБОТА 30.ОКТОБАР, ОД 11 ДО 15 ЧАСОВА

Удружења грађана „Фокус арт”, уз подршку Градске општине Стари град, отвориће у суботу, 30. октобра у 11 часова изложбу „Рециклирај – направи круг“ на Топличином венцу, у парку Војводе Вука. Програм ове несвакидашње и едукативне еко-изложбе трајаће до 15 часова.

Изложба „Рециклирај – направи круг“, која на иновативан начин представља спој модерне архитектуре и заштите животне средине, по први пут ће у нашој јавности представити просторне инсталације израђене искључиво од рецикланбилног отпада.

Такође, најмлађе суграђане, поред занимљивих инсталација, очекује и едукативни програм који је припремила ЈКП „Градска чистоћа“. Малишани ће на кративан и занимљив начин научити „шта је рециклажа“ и „зашто је важна“, као и како могу сами да доринесу очувању наше планете.

Михајло Павић, председник удружења „Фокус арт” каже да је поносан што се овакав пројекат по први пут спроводи у Србији.

„Овом изложбом Београд се прикључује светским метрополама попут Њујорка, Токија и Рио де Жанеира, који су до сад могли да се похвале сличним пројектима. „Рециклирај – направи круг“ се спроводи под покровитељством Секретаријата за заштиту животне средине као пројекат едукативног карактера који има за циљ да нас подсети колико сваки појединац има удела на пољу очувања животне средине. Еколошка освешћеност је од изузетног значаја, јер без екологије нема будућности и зато позивамо суграђане да дођу на изложбу и да са собом донесу и пластичну амбалажу како би дали допринос развоју рециклаже у Београду“, поручује Павић.

Изложба има и додатни значај јер ће чепови пластичних боца, као део рециклажног материјала које је обезбедила компанија „Coca-Cola“, бити прослеђени у хуманитарне сврхе.

Изложба „Рециклирај – направи круг“ се након суботе премешта у „Парк науке“ на Ади Циганлији, где ће заинтересовани моћи да је виде до 31. новембра.

Уметничке инсталације, чије је идејно решење настало у сарадњи са студентима Архитектонског факултета, неће представљати само експонате, већ имају и употребну вредност, као и остала прикупљена амбалажа биће прослеђене на даљи третман ЈКП „Градска чистоћа”, чиме ће се симболично затворити рециклажни КРУГ.

Више о овом пројекту можете сазнати и на веб адреси www.napravikrug.com