ИЗЈАВА ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД МАРКА БАСТАЋА: ПОБЕДА И ВЕСИЋЕВИ ФАНТОМИ

Пре шест дана са грађанима смо у општини Стари град договорили да бранимо Калемегдан и зауставимо радове на изградњи бесмислене и прескупе гондоле.

Данас могу да прогласим победу! Успели смо. Тамо још од суботе нема механизације, нема никаквих радова, нема радника.

Желим да се захвалим свим грађанима који су учествовали у дежурствима и пружили нам помоћ и подршку. Ово је још један доказ да грађански активизам може да победи систем који почива на сили, корупцији и глупости. Наставићемо са дежурствима док и формално не дође до обуставе и укидања овог сулудог пројекта, а након тога ћемо тражити да одговарају сви који су учествовали у екоциду и покушају трајног уништавања нашег културно-историјског наслеђа.

Синоћ смо на Келелмегдану били сведоци новог насратаја фантома. Да подсетимо, вечити заменик је на месту куће старе 150 година одлучио да направи кафану. Ту своју намеру је покушао да сакрије од грађана оградом. Ми смо је скинули и сада је сасвим јасно и видљиво да су они уместо кулурно-историјског споменика поставили темеље и челичну конструкцију за кафану. На грађевинској табли смо написали и шта је права намена објекта.

Исфрустрирани и у још једној лажи ухваћени вечити заменик Весић Горан је синоћ под окриљем ноћи послао своје фантоме да скину ту грађевинску таблу и тако сакрију шта заправо раде. Они нису хтели да се представе грађанима који су у том тренутку дежурали на Келемегдану, Нинковић Ивани из Чувара града и одборнику Дејану Јовановићу из ГГ Петлово брдо. Гурали су их и насрнули на њих камионом у присуству више сведока.

Ово је познат модел суспензије државе који је премијерно примењен у Савамали. Имамо снимак целог догађаја као и сведочанство чувара да је поменути камион најавио директор ЈКП Београдска тврђава.

Захтевамо да се идентификују власници тог камиона, да се идентификују насилници као и они који су им наредили да раде то што су урадили. Захтевамо од дирктора Тврђаве да обавести јавност ко је тражио да обезбеди пролаз за камион којим су фантоми дошли.

Молимо медије да нам помогну у овоме јер је обавеза свих нас да спречимо да нам се понови случај Савамала.19