ДВЕ ДЕЦЕНИЈЕ АКЦИЈЕ „БЕБАМА НА ДАР” – ПОКЛОН ЧЕСТИТКЕ ЗА 173 БЕБЕ СА СТАРОГ ГРАДА

Председница Скупштине општине Стари град Мила Поповић данас је, у оквиру традиционалне акције “Бебама на дар”, уручила поклон честитке бебама рођеним у 2018. години. Општина ове године обележава чак две деценије од почетка акције, а поклон честитку у износу од десет хиљада динара добија 173 староградске бебе које су рођене прошле године.

„Драго нам је што из године у годину успевамо да у оквиру ове акције обрадујемо родитеље беба са Старог града, једино нам је жао што сваке године имамо све мање рођене деце. На пример, 2012. године имали смо скоро четири стотине беба, честитке смо делили у више термина, а 2016. смо имали и преко тог броја”, рекла је Мила Поповић, која је изразила велику захвалност родитељима који су у општину стигли у великом броју.

Родитељи малених лепотана су се захвалили на поклону локалне самоуправе, јер како кажу, свака помоћ намењена бебама је више него добродошла, а многи су нагласили да је ово више од геста.

„Пажња коју је локална самоуправа је показала је за сваку похвалу, поготово у данашње време када је куповна моћ становништва на врло ниском нивоу. Ово ми је други пут да од општине добијем позив да дођем. Леп је осећај када неко мисли на вас”, каже Дијана Марковић, мајка десетомесечног Душана.

Јана Петровић, мајка близанаца Катарине и Луке, дошла је са својим бебама у општину по поклон честитку.

„Бебе имају скоро осам месеци и врло смо се обрадовали што смо позвани као гости у нашу општину Стари град. Дивно је што општина издваја новац из буџета за овакве акције, а ми ћемо, као и остали родитељи, то искористити за нашу децу”, каже мама Јана.

Акција „Бебама на дар” спроводи се у сарадњи са патронажном службом Дома здравља „Стари град”, која општини доставља списак породица које су у претходној години добили принову. Сви родитељи који данас нису успели да стигну у општину и подигну своју поклон честитку, то могу учинити сваког радног дана, од 8 до 16 часова, у згради општине Стари град, Македонска 42.