АКЦИЈА “ЗА ЗЕЛЕНИЈИ БЕОГРАД”: ИЗАБРАНИ НАЈЛЕПШИ ЗЕЛЕНИ ПРОСТОРИ НА ОПШТИНИ СТАРИ ГРАД

Градска општина Стари град и ове године је учествовала у традиционалној акцији „За зеленији Београд“, коју на нивоу главног града органиузује ЈКП „Зеленило – Београд“. Циљеви акције, која се одржава у десет градских општина, су развијање еколошке свести, промовисање културе живљења и очување зелених површина у нашем граду.

У категорији најлепше зелене површине око стамбене зграде, где се удруживањем станара креирају дивне зелене оазе за одмор, проглашено је двориште око зграде на Дунавском кеју број 2, о којем већ годинама уназад брине Раде Гријућ са својим првим комшијама.

За најлепшу зелену површину испред пословних објеката, који доприносе укупној лепоти општине Стари град, проглашен је простор о којем се брине општински Центар за социјални рад у Господар Јевремовој улици број 19а, док је за најлепше уређено зеленило угоститељског објекта проглашена комшијска летња башта ресторана „Театротека“ (Господар Јевремова 19).

Најлепши балкон Старог града налази се у Васе Чарапића број 16, а о њему се више деценија брине Старограђанка Недељка Ружић, која у на крову своје зграде има више стотина различитих декоративних и зелених биљака.
Победник за најуређеније двориште предшколске установе је вртић „Дамбо“ у Кнез Милетиној улици, које је недавно сређено захваљујући Фондацији Новака Ђоковића.

Победници општинског такмичења од матичне општине Стари град добили су специјалне плакете и саксије са украсним шимширима, а даље ће учествовати у надметању за најуређеније зелене површине на нивоу града Београда. Завршна свечаност на нивоу града традиционално ће бити одржана у башти ЈКП „Зеленило – Београд“ на Малом Калемегдану.