ИЗАБРАНА НАЈБОЉА ШКОЛА И НАЈЛЕПША УЧИОНИЦА

Крајем прошлог месеца у организацији општинске организације «Пријатељи деце» одржан је избор за “Најлепшу учионицу” староградске основне школе.

Након што је ђачка еколошка патрола састављена од ученика основних школа обишла шездесет и четири учионице одлучено је да прво место и титулу “Најлепеше учионице” поделе две учионице: учионица I/5 разреда ОШ “Краљ Петар Први” и ИИ/2 ОШ “Михајло Петровић Алас”. Друго место су такође поделиле две учионице: учионица ИИ/1 одељења ОШ “Михајло Петровић Алас” и I/4 ОШ Краљ Петар Први». Треће место освојиле су учионице ИВ/1 одељења ОШ “Вук Караџић” и II/3 ОШ “Скадарлија”.
Приликом оцењивања водило се рачуна да учионице буду чисте, клупе и столице без потписа и резања, али и да у учиницама буде што више разнобојних паноа са изложеним ђачким радовима и уз што више цвећа и зеленила.

Игре без граница

Након одржаних међуопштинских “Дечјих игара без граница” у ОШ “Браћа Барух”, а под покровитељством СО Стари град, на којима су учествовали и ученици основних школа са наше општине постигнути су следећи резултати :

У игри “Колутићи на таласима” прво место освојила је општина Земун. Староградска основна школа “Скадарлија” освојила је прво место у игри “Весела математика“, док је прво место у игри “Непослушне лоптице” и “Реч по реч реченица“ прво место освојила школа са општине Вождовац. Прво место у игри “Весела фрка” освојила је школа “Краљ Петар Први”.

Најбољи летују на Ади код Бечеја

Средином јуна у ОШ „Михајло Петровић Алас“ одржана је манифестација „Ревија победника“, односно проглашење победника- школа које су се током читаве школске године такмичиле у многобројним и разноврсним играма а чији је организатор већ много година општинска организација „Пријатељи деце – Дечји савез Стари град.

Сва такмичења одржана су под покровитељством општине Стари град и у име општине и свих чланова Општинског већа, ђаке, наставнике и родитеље поздравила је Вјера Радовић. Након што је честитала на постигнутим резултатима и пожелевши да у следећој школској години буду још успешнији, госпођа Радовић је уручила 370 награда ученицима који су постигли најбоље резултете на на такмичењима. Најбољи су добили дипломе, књиге, дискове, али и бесплатно седмодневно летовање у стваралачком кампу „Ада 2005“ на Тиси код Новог Бечеја. Осим двадесет најпрестижнијих из Београда лето у кампу од 9. до 16. јула провешће и двадесеторо деце са Косова и Метохије. Општина Стари град је помогла овај пројекат издвојивши из буџета 280.000 динара.

Браво за ОШ „Михајло Петровић Алас“!

Рецимо још и да је након свих завршених општинских, градских и републичких такмичења у 2004/05. години на првом месту са 85 освојених бодова ОШ „Михајло Петровић Алас“. Друго место освојила са 82 бода ОШ „Краљ Петар Први“ , док је треће место са о 81 бодом припало ОШ „Браћа Барух“. Четврто место и 59 бодова освојила је ОШ „ Вук Караџић“, док школе „ Драган Ковачевић“ и „Дринка Павловић“ имају подједнак број бодова ( 55) и деле пето место. Седмо место и 39 бодова освојила је ОШ „ Скадарлија“. На последњем, осмом месту, са 25 бодова нашла се ОШ „ Стари град“.

После доделе награда најбољи рецитатори, песници, ритмичари и победници на музичким и квизовима знања приредили су културно – уметнички програм.

Истакнимо још и да ће током лета „Пријатељи деце“ захваљујући помоћи хуманитарне организације ЦХУРЦХ WОРЛД СЕРВИЦЕ организовати од 25. јула до 5. августа у кампу на Сребрном језеру бесплатно летовање за педесеторо деце слабијег материјалног стања.

Антрфиле: БЕСПЛАТНО У БИОСКОПЕ
У организацији Министарства за просвету и спорт током летњег распуста ученици основних школа моћи ће бесплатно да гледају филмове у биоскопу „Одеон“ у терминима од 10,12 и 14 часова. Услов је да понесу са собом ђачку књижицу.