„ИГРОДРОМ 2008“ У ОШ „БРАЋА БАРУХ“

Традиционалне Дечје игре без граница – „ИГРОДРОМ 2008“ и ове године одвијаће се под покровитељством општине Стари град која је за организацију ове манифестације из буџета издвојила 70.000 динара. У играма ће учествовати преко 50.000 ученика четвртих разреда из целе Србије и осам стотина ученика са наше општине. Организатор „Игродрома 2008“ је општинска организација „Пријатељи деце“. Овогодишње игре ће се одржати у ОШ „Браћа Барух“, а учесници ће се опробати у шест атрактивних игара, и то: „београдска разгледница“, „колутићи и штапићи“, „штафета парова“, „пар–непар“, „сакупљачи лоптица“ и „именице мозгалице“.

У првом колу општинског такмичења састају се екипе основних школа „Краљ Петар први“ и „Браћа Барух“, „Михајло Петровић Алас“ и „Скадарлија“, „Стари град“ и „Вук Караџић“, „Дринка Павловић“ и Драган Ковачевић“. Полуфинале биће одржано 10. марта, а финале 15. марта. Градско такмичење је заказано за 10. април, док ће се републичко одржати 12. јуна ове године.

Прошлогодишњи победник „Дечјих игара без граница“ била је екипа општине Стари град која ове године има част да брани прво место.