„IGRODROM 2008“ U OŠ „BRAĆA BARUH“

Tradicionalne Dečje igre bez granica – „IGRODROM 2008“ i ove godine odvijaće se pod pokroviteljstvom opštine Stari grad koja je za organizaciju ove manifestacije iz budžeta izdvojila 70.000 dinara. U igrama će učestvovati preko 50.000 učenika četvrtih razreda iz cele Srbije i osam stotina učenika sa naše opštine. Organizator „Igrodroma 2008“ je opštinska organizacija „Prijatelji dece“. Ovogodišnje igre će se održati u OŠ „Braća Baruh“, a učesnici će se oprobati u šest atraktivnih igara, i to: „beogradska razglednica“, „kolutići i štapići“, „štafeta parova“, „par–nepar“, „sakupljači loptica“ i „imenice mozgalice“.

U prvom kolu opštinskog takmičenja sastaju se ekipe osnovnih škola „Kralj Petar prvi“ i „Braća Baruh“, „Mihajlo Petrović Alas“ i „Skadarlija“, „Stari grad“ i „Vuk Karadžić“, „Drinka Pavlović“ i Dragan Kovačević“. Polufinale biće održano 10. marta, a finale 15. marta. Gradsko takmičenje je zakazano za 10. april, dok će se republičko održati 12. juna ove godine.

Prošlogodišnji pobednik „Dečjih igara bez granica“ bila je ekipa opštine Stari grad koja ove godine ima čast da brani prvo mesto.