УЛАГАЊА У ДОМ ЗДРАВЉА „СТАРИ ГРАД“

Дугогодишњим улагањем у Дом здравља „Стари град“, општина показује колико јој је битно да њени суграђани добијају најквалитетнију медицинску услугу. У оквиру својих могућности, на прошлонедељној сеници Општинског већа одлучено је да се Дoму здравља „Стари град“ определе средства у износу од 4.674.000 динара за набавку три путничка возила и једног комби возила за превоз пацијената на дијализу.

„Прошле године смо од Скупштине града добили три нова аутомобила тако да ћемо са ова нова три, која набављамо захваљујући општини Стари град, наш возни парк освежити са укупно шест нових аутомобила. Наше медицинско особље аутомобилима обилази пацијенте којима је неопходна кућна нега и патронажа, а комби нам помаже да превозимо пацијенте који иду на дијализу у три медицинска центра. Сваки други дан у току месеца превеземо од 25 до 27 пацијената“, каже директор ДЗ „Стари град“ др Љубиша Перишић.

Захваљујући донацији у износу од 8.000.000 динара, ДЗ „Стари град“ купиће два ултразвучна апарата (3Д) са три сонде.

„Ови апарати су најсавременији и ми ћемо их користити у кардиологији и гинекологији. То су апарати високе и прецизне резолуције који могу да уоче и најситније промене што је јако битно за успостављање тачне и прецизне дијагнозе“, истиче др Љубиша Перишић, директор ДЗ „Стари град“.