ГО СТАРИ ГРАД ПОКРОВИТЕЉ „ФИШ ФЕСТА“

Шести, традиционални Фиш фест одржаће се од 29. јуна до 1. јула 2012. године на Дунавском кеју, код Кула Небојша.Тим поводим у Туристичкој организацији Србије одржана је конференција за новинаре на којој су о програму Фиш феста говорили државни секретар Министарства економије и регионалног развоја Горан Петковић, Ристо Рацо, члан Организационог одбора испред ГО Стари град и Ненад Живановић, организатор Фестивала.

– „Fish fest“ је манифестација која је прерасла у праву туристичку атракцију. Посетиоци, наши суграђани, домаћи и страни гости уживаће у морским специјалитетима и доброј музици. Али то није све. Манифестација је значајна и за локални – економски развој јер пружа шансу и старим занатима. Има и хуманитарни карактер јер ће се одржати и сликарска колоније а од продаје радова приход је намењен манастиру Света Петка код Параћина,у коме су збринуте особе са посебним потребама, – рекао је Ристо Рацо.

Фестивал ћеотворити Савез кувара европских и медитеранских регија из Сплита, 29. јуна 2012. године у 12 сати. припремом медитеранских њока са плодовима мора. Ревијално такмичење почиње у суботу 30. јуна, када ће се уз богат музички програм наши познати новинари, ТВ водитељи и познате личности надметати у кувању „аласке чорбе“. За све посетиоце, у недељу ће се одржати “Котанyи” школа кувања рибље чорбе, уз демонстрацију најбољих мајстора свог заната.

Током фестивала, посетиоци ће упознати Дунав и Саву тиком бесплатне вожње бродом Јахтинг клуба “Кеј”. Такође, биће у прилици и да посете музеј Куле Небојша, погледају изложбу “Винских путева кроз Србију”, док је за најмлађе обезбеђена школа јахања и други садржаји. У поподневним часовима посетиоце ће забављати Ђура и Морнари, Апсолутно романтично, Со Саби, Гарави сокак, О Ђила, Денис и Обуле, као и многи други.