ФИЛМ „ЕРА ГЛУПИХ“ У ОПШТИНИ СТАРИ ГРАД

У великој сали ГО Стари град, у понедељак, 7. децембра у 18 часова одржаће се пројекцијa филма о климатским променама „Ера глупих“ (The Age of Stupid), као најава конференције Уједињених нација о климатским променама у Копенхагену. Светска премијера овог филма одржана је у 75 земаља, а у Србији 22. септембра ове године. На премијери у Београду, пројекцији филма присуствовало је 1.800 грађана.

У свим београдским општинама и великом броју градова и општина од 30. новембра до 8. децембра биће организоване бесплатне пројекције документарног еколошког филма „Ера глупих“. Министарство животне средине и просторног планирања обезбедиће приказивање овог документарног филма у локалним заједницама Србије, а Секретаријат за заштиту животне средине обезбедиће подршку у Београду.

Циљ приказивања овог документарно-играног филма је подстицање подизања свести становништва о последицама климатских промена, значају и начинима превентивне борбе против овог глобалног проблема.

Приказивање овог филма подржали су: Секретаријат за заштиту животне средине, Министарстви иностраних послова Републике Србије, Министарство животне средине и просторног планирања, Агенција за сарадњу са НВО и европску хармонизацију Града Београда, MegaCom Film, IDEAMAN, КК Партизан, Форум младих са инвалидитетом, Центар за мониторинг и евалуацију, Биро за друштвена истраживања (БИРОДИ), Центар за унапређење животне средине и АТЦ; Иван Тасовац, Мина Лазаревић и многи други.