FILM „ERA GLUPIH“ U OPŠTINI STARI GRAD

U velikoj sali GO Stari grad, u ponedeljak, 7. decembra u 18 časova održaće se projekcija filma o klimatskim promenama „Era glupih“ (The Age of Stupid), kao najava konferencije Ujedinjenih nacija o klimatskim promenama u Kopenhagenu. Svetska premijera ovog filma održana je u 75 zemalja, a u Srbiji 22. septembra ove godine. Na premijeri u Beogradu, projekciji filma prisustvovalo je 1.800 građana.

U svim beogradskim opštinama i velikom broju gradova i opština od 30. novembra do 8. decembra biće organizovane besplatne projekcije dokumentarnog ekološkog filma „Era glupih“. Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja obezbediće prikazivanje ovog dokumentarnog filma u lokalnim zajednicama Srbije, a Sekretarijat za zaštitu životne sredine obezbediće podršku u Beogradu.

Cilj prikazivanja ovog dokumentarno-igranog filma je podsticanje podizanja svesti stanovništva o posledicama klimatskih promena, značaju i načinima preventivne borbe protiv ovog globalnog problema.

Prikazivanje ovog filma podržali su: Sekretarijat za zaštitu životne sredine, Ministarstvi inostranih poslova Republike Srbije, Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja, Agencija za saradnju sa NVO i evropsku harmonizaciju Grada Beograda, MegaCom Film, IDEAMAN, KK Partizan, Forum mladih sa invaliditetom, Centar za monitoring i evaluaciju, Biro za društvena istraživanja (BIRODI), Centar za unapređenje životne sredine i ATC; Ivan Tasovac, Mina Lazarević i mnogi drugi.